Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 31ης ΓΑΣ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

                  Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α    31ης ΓΑΣ

 

IMG 20240403 131504

Αρ. Πρωτ: 23127 / Φ14

Αθήνα  3 & 4/04/2024

 

        Αξιώνουμε:

 

 • Η Κυβέρνηση να προβεί στην άμεση ενσωμάτωση της ΠΡΟΣΩΠΙΚΉΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ (χρέος ) των νόμων 4387/16 και 4670/20, στην Ανταποδοτική Σύνταξη , η οποία δεν έχει απολύτως κανένα οικονομικό κόστος , ενώ επιβάλει ισόβιο πάγωμα των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ των παλαιών Συνταξιούχων μελών μας , χωρίς καμία νομική και ηθική αιτιολόγηση.
 1. Την ανάκληση της εγκυκλίου Τσακλόγλου για τις συντάξεις χηρείας και την κατάργηση του άρθρου του νόμου 4387/16 για να μην επανέλθει και πάλι.
 2. Την έκδοση ατομικών διοικητικών πράξεων επανυπολογισμού των συντάξεων για κάθε Συνταξιούχο, κύρια των προ της 13/5/2016 , που θα εμπεριέχουν τον αναλυτικό τρόπο , και τα αποτελέσματα του επανυπολογισμού της σύνταξης για να είναι δυνατόν από κάθε ενδιαφερόμενο να τα ελέγξει και αν χρειαστεί να ασκήσει προσφυγή ενώπιον των αρμόδιων οργάνων.
 3. Την επιστροφή όλων των μνημονιακών περικοπών των Συντάξεών μας , καθώς και της 13ης και 14ης Σύνταξης . Επίσης ουσιαστικές και πραγματικές αυξήσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, για όλους τους συνταξιούχους.
 4. Την τροποποίηση και την βελτίωση του Κανονισμού παροχών του ΕΟΠΠΥ, με την προσθήκη και της οδοντιατρικής περίθαλψης .
 5. Την τροποποίηση του Κανονισμού της συμμετοχής μας στη φαρμακευτική αγωγή, ώστε επί γενόσημου φαρμάκου να μην υπερβαίνει αλλά και να μειωθεί η συμμετοχή του ασφαλισμένου , του σήμερα 25% ποσοστού.
 6. Την επαναφορά της εισφοράς της Υγειονομικής περίθαλψης και μόνο στην Κύρια σύνταξη στο 4% , όπως ήταν μέχρι τον Αύγουστο του 2015 , από 6% που είναι σήμερα επί του συνόλου όλων των συντάξεων .
 7. Μόνιμα και αποτελεσματικά μέτρα ελέγχου των τιμών των τροφίμων, των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας, των φαρμάκων και των λοιπών βασικών καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών ,για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού , που κάνουν δραματική την επιβίωσή μας .
 8. Την μείωση της σύνταξης χηρείας, μετά την τριετία , κατά 30/% αντί του 50% που ισχύει , για να μην καταλήξει σαν επίδομα.
 9. Την καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου των επικουρικών συντάξεων και των δώρων , σε όλους τους ανεξαιρέτως του Συνταξιούχους , είτε άσκησαν αγωγή μέχρι 30/7/2020 είτε όχι.
 10. Την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων που βαρύνει άδικα , πολλαπλά και άνισα τους Συνταξιούχους .
 11. Απαιτούμε την αυτοτελή φορολόγηση των οφειλόμενων αναδρομικών, με ευθύνη της Πολιτείας, με τον κατώτατο συντελεστή φορολόγησης.
 12. Ενίσχυση και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), με αναγκαίες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και μέσων, για τη βελτίωση της ποιότητας της Δημόσιας και δωρεάν Υγείας.
 13. Την άμεση στελέχωση του eΕΦΚΑ και κυρίως του τ. ΤΑΠ- ΟΤΕ και του Επικουρικού μας Ταμείου, τόσο στον κλάδο απονομής συντάξεων όσο και στον κλάδο χορήγησης του εφάπαξ.
 14. Να αποδοθούν οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και να γίνουν οι ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλούς μετακίνησης των επιβατών, για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 15. Καταδικάζουμε ως υποκριτικές και αντιφατικές τις αποφάσεις των ισχυρών του πλανήτη που καλούνται να διαχειριστούν τις κρίσεις .
 16. Καταδικάζουμε την παραβίαση των διεθνών συνθηκών που διασφαλίζουν τις συνθήκες ειρήνης .
 17. Ζητάμε πρωτοβουλίες για άμεση κατάπαυση του πυρός σε όλες τις εμπόλεμες ζώνες και καταδίκη όσων παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
 18. Η υπεράσπιση της ειρήνης είναι στην καρδιά και στο μυαλό όλων μας, γι’ αυτό ζητάμε την άμεση παύση των πολέμων στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη και την αποχώρηση όλων των στρατευμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των στρατευμάτων κατοχής της Κύπρου, έτσι ώστε κάθε λαός να ζει ειρηνικά, ελεύθερα και δημοκρατικά στη χώρα του.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ