Αποφάσεις Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου 17/3/2022

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Παρά τις απειλές και τις προσπάθειες έντασης – πόλωσης και ακύρωσης του ρόλου και της νομιμότητας στο Σύλλογό μας, το Διοικητικό Συμβούλιο με υπευθυνότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Συναδέλφους μέλη μας, συζήτησε και αποφάσισε για όλα τα σοβαρά και κρίσιμα προβλήματά μας, λαμβάνοντας τις εξής αποφάσεις:

  1. Εγκρίθηκε η προσφυγή του Συλλόγου μας στο ΣτΕ (Συμβούλιο Επικρατείας) για την ακύρωση της εγκυκλίου “Τσακλόγλου” που αφορά τις δραματικές περικοπές των Συντάξεων χηρείας και αναπηρίας.
  2. Εγκρίθηκε η αποστολή ΕΞΩΔΙΚΟΥ προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ για τις συσσωρευμένες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις καταβολής των δικαιούμενων ποσών των αναδρομικών από την εφαρμογή των Ν. Κατρούγκαλου και Ν. Βρούτση, καθώς και για μια σειρά από άλλες εκκρεμότητες , όπως η αναγνώριση του Ασφαλιστικού χρόνου για την διαδοχική και παράλληλη ασφάλιση, καθώς και η λανθασμένη ηλεκτρονική έκδοση των συντάξεων χηρείας.
  3. Εγκρίθηκε η σύνταξη“ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ” για την ενσωμάτωση (κατάργηση του όρου) της “θετικής ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ” των Συντάξεων μας (κύριων και επικουρικών) και η ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και των Περιφερειακών Τμημάτων προς την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους 300 Βουλευτές του Κοινοβουλίου, ώστε με την ψήφιση αυτής της ειδικής τροπολογίας να δικαιούνται αύξηση από 1/1/2023 και αυτοί οι συνταξιούχοι που τώρα αποκλείονται.  
  4. Εγκρίθηκε η διερεύνηση προσφυγής του Συλλόγου μας (μαζί με άλλες Συνταξιοδοτικές Οργανώσεις) στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ΑΚΥΡΩΣΗ των αντικοινωνικών Νόμων Κατρούγκαλου και Βρούτση και των νέων περικοπών.
  5. Αποφασίστηκε η συμμετοχή του Συλλόγου μας, στα Συλλαλητήρια στις 6 Απριλίου, ως διαμαρτυρία για την ΑΚΡΙΒΕΙΑ – τους ΦΟΡΟΥΣ & τις ΑΝΤΙ- ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ των Ν. Κατρούγκαλου και Βρούτση (Προσωπική Διαφορά, “λάθη”επανυπολογισμών, καθυστέρηση αναδρομικών,εγκυκλίος“Τσακλόγλου” για Συντάξεις χηρείας και αναπηρίας, κλπ), την ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΙΑΛΥΣΗ υπηρεσιών ΕΦΚΑ και τ. ΤΑΠ – ΟΤΕ, την αποδυνάμωση και υποστελέχωση του ΕΣΥ και του θεσμού του Οικογενειακού Γιατρού.

Στην Αθήνα η προσυγκέντρωση του Συλλόγου μας θα γίνει στην ΣΤΑΔΙΟΥ 15 (ΟΤΕ) και στην Περιφέρεια στις Συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων των Εργαζομένων και των ΑΝΕΡΓΩΝ.

  1. Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της 29ης Γ.Α.Σ στις 25 & 26 Μάϊου 2022, στην Αθήνα (Ξενοδοχείο STANLEY, πλ. Καραϊσκάκη), με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

Α) Διοικητικός Οικονομικός Απολογισμός

Β) Πρόγραμμα δράσης – Οικονομικός Προϋπολογισμός 2022

Γ) Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για τις εκλογές του Οκτωβρίου 2022

Δ) Τροποποιήσεις Καταστατικού

* Πριν την πραγματοποίηση της Γ.Α.Σ, πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί οι Περιφερειακές Γενικές Συνελεύσεις, οι οποίες εκτός των άλλων θα εκλέξουν και τις Περιφερειακές Εφορευτικές Επιτροπές για τις εκλογές του Οκτωβρίου.

  1. Αποφασίστηκε με τη συνεργασία και τον συντονισμό και με τις άλλες Συνταξιοδοτικές οργανώσεις, η παράσταση διαμαρτυρίας προς το ΣτΕ, για την υπερβολική καθυστέρηση έκδοσης της απόφασης για τα αναδρομικά του 11μήνου (Επικουρικών και Δώρων).

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας και το Δημοκρατικά εκλεγμένο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, σταθερά, αταλάντευτα και μαχητικά θα συνεχίσει να παλεύει και να διεκδικεί όλα τα σοβαρά οικονομικά, Συνταξιοδοτικά και Ασφαλιστικά προβλήματα των μελών μας, ανεπηρέαστο από μεθοδεύσεις εσωστρέφειας και αναποτελεσματικότητας γιατί πάνω απ’ όλα και ΟΛΟΥΣ είναι τα συμφέροντα των μελών μας, και ΟΧΙ οι διχαστικές προσωπικές διαμάχες , οι αγωγές, και οι Δικαστικές αντιπαραθέσεις που τόσο κόστισαν στο παρελθόν στο Σύλλογο και στα μέλη μας.

Στη Δημοκρατία, τις λύσεις τις δίνουν οι εκλογές και όχι οι Δικαστές.

Τα συμφέροντα των μελών μας, είναι πάνω από όλα και ΟΛΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τα ΚΟΙΝΑ μας προβλήματα!